Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Vloeistofindicator

Kunt u niet goed zien of horen tot hoever u in kunt schenken? Een indicator geeft een signaal als u moet stoppen met schenken. Een vloeistofindicator wordt ook niveau indicator of vloeistofniveau-indicator genoemd.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een vloeistofindicator?

  Een vloeistofindicator waarschuwt u voordat u te veel inschenkt. Hiermee voorkomt u morsen, vlekken en brandwonden.

  Hoe werkt een vloeistofindicator?

  De vloeistofindicator is van kunststof en metaal en werkt op batterijen. U hangt de vloeistofindicator aan de rand van beker, kom of glas. Als de vloeistof uw indicator raakt gaat er een geluidssignaal en/of trilsignaal zodat u weet dat u moet stoppen met inschenken.

  YouTube video thumbnail

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Er is een korte, een lange en een verstelbare variant in verschillende kleuren.
  • De verstelbare variant meet twee niveaus, het laagste niveau kunt u aanpassen aan uw reactiesnelheid: snelheid tussen het horen van het signaal en het stoppen met inschenken.
  • U kunt kiezen tussen een indicator met een geluidsignaal of een met geluid én trilsignaal. Ben u slechtziend/blind én slechthorend/doof dan kunt u het signaal ook voelen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVloeistofindicator met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 04-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: