Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Inschenkhulp

Heeft u minder kracht in uw hand en arm? En kunt u een kan of pak moeilijk vastpakken? Een inschenkhulp of kantelschenker helpt u zonder morsen in te schenken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een inschenkhulp?

  Met een kantelschenker kunt u zonder morsen koffie, melk, thee of frisdrank inschenken. U heeft minder kracht nodig en hoeft maar één hand te gebruiken.

  Hoe werkt een inschenkhulp?

  De inschenkhulp heeft een frame dat de kan of fles met een riem vastzet. U drukt op de hendel om de beker in te schenken. Het frame heeft een verhoogd draaipunt zodat hij automatisch terugkeert naar de rechtopstaande positie. De kantelschenker voorkomt morsen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Het frame heeft genoeg ruimte en een stabiele ondergrond nodig.
  • Er is ook een waterkoker met een hendel ineen, deze werkt als een kantelschenker.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Tips bij het drinken. Op deze pagina vindt u video’s en tips over het vasthouden van een drinkbeker en drinken in bed. En een aantal alternatieve hulpmiddelen, ook die zelf te maken zijn.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactInschenkhulp met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 20-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: