Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Drinkhulpmiddel

Heeft u weinig of geen handfunctie? Met een ADL-standaard of drinkhulpmiddel kunt u zelfstandig drinken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een drinkhulpmiddel?

  Een ADL-standaard of drinkhulpmiddel gebruikt u om drinken binnen handbereik te hebben. U kunt zonder hulp drinken wanneer u daar behoefte aan heeft.  

  Hoe werkt een drinkhulpmiddel?

  U plaatst de ADL-standaard met klemmen en steunen op uw tafel, rolstoel of trippelstoel. U kunt het drinkhulpmiddel zo vastzetten en buigen dat u met een rietje geheel zelfstandig kunt drinken. Bijna alle glazen, bekers of mokken passen in de drinkbekerhouder van de standaard. De beker klemt in de houder zodat deze stabiel in de standaard rust. Na gebruik kunt u de standaard opvouwen en eenvoudig meenemen.  

  Belangrijk om te weten

  • De drinkstandaard heeft ook een rietjes houder, hiermee kunt u het rietje goed en stabiel gebruiken. Ook bij drankjes met koolzuur.
  • De ADL-standaard kan ook als rookstandaard gebruikt worden. U rookt zonder gebruik van uw handen te maken en de as valt in het opvangbakje dat ook aan de ADL is bevestigd.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding voor dit hulpmiddel, gebruik de keuzehulp om de mogelijkheden te onderzoeken. Vraag dit voor de aanschaf na bij uw zorgverzekeraar, gemeente of bij het UWV.

  Komt u er niet uit? Bezoek dan Informatie- en adviespunt Juiste Loket | Regelhulp - Ministerie van VWS

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDrinkhulpmiddel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 06-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: