Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Placemat

Sommige placemats doen meer dan alleen de tafel beschermen en schoon houden. Er bestaan ook placemats waarop is voorbedrukt waar serviesgoed en bestek horen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een placemat?

  Met anti-slipplacemats vermijdt u dat borden, bekers, glazen of bestek kunnen vallen of verschuiven. Voorbedrukte placemats gebruikt u om mensen met dementie zelf de tafel te laten dekken.

  Belangrijk om te weten

  • Bepaalde kleuren stimuleren eten en drinken, bijvoorbeeld rode placemats bij dementie.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • U kunt placemats ook zelf maken of vormgeven.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPlacemat met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: