Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Braillepapier

Kent u het brailleschrift en wilt u zelf iets schrijven? Dit kan op speciaal braillepapier of braillefolie waarop u de voelbare puntjes van het brailleschrift kunt zetten of drukken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient braillepapier?

  Het braillepapier en -folie zijn geschikt om er teksten in braille op te drukken. Mensen die blind of zeer slechtziend zijn en het brailleschrift beheersen kunnen deze (zelfgemaakte) teksten lezen.

  Hoe werkt braillepapier?

  Het braillepapier of -folie gebruikt u in een braille-printer, braille-typemachine, braille-lettertang en braille-reglette. De brailletekens worden in het papier of folie gedrukt of geponst waardoor de puntjes goed voelbaar zijn.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Braillepapier en -folie is er in verschillende maten en diktes. 
  • Braillepapier is dikker dan normaal papier, bevat meer vezels waardoor het brailleschrift goed voelbaar blijft en het papier heeft geen scherpe randen.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBraillepapier met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: