Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kleurboek

Kleurboeken en kleurplaten voor ouderen en mensen met dementie hebben meestal een herkenbaar thema, zoals een tafereel uit de jaren vijftig. Er bestaan ook kleur en vertelboeken, waarbij u tekeningen bij een verhaal inkleurt.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 09-08-2023

  Waarvoor dient een kleurboek?

  Kleurboeken en -platen maakt mensen actief en houdt de fijne motoriek in de handen in stand. Inkleuren werkt rustgevend.

  Hoe werkt een kleurboek?

  De in te kleuren tekeningen zijn eenvoudig, herkenbaar en hebben duidelijke contouren.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Apps met kleurplaten die u met de vinger via het scherm inkleurt.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKleurboek met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: