Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Haarborstel

Heeft u moeite met uw haar borstelen? Een borstel met een extra lange steel maakt zelfstandig borstelen mogelijk als u een beperking ervaart bij het heffen, omhoog brengen en houden van uw hand en arm. Het borstelen van het haar geeft door de masserende beweging een rustgevend en ontspannen gevoel.

Inhoud

  Inhoud

  Hoe werkt een haarborstel?

  De haarborstels hebben een verlengde steel met een gebogen vorm, zodat u dicht bij uw hoofd kan blijven als u borstelt. Borstelen heeft een kalmerende werking. Haarborstels die door een ingebouwd infraroodlampje warmte afgeven worden voor massage gebruikt.

  Belangrijk om te weten

  • Verschillende lengtematen van de steel 30 en 36 centimeter.
  • Er is ook een haarwashulp of haarschrobber met lange steel en anti-sliphandvat.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Haarkam met een lange steel.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactHaarborstel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 07-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: