Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Dienwagen

Heeft u moeite met het dragen en verplaatsen van voorwerpen? Met een dienwagen kunt u gemakkelijk en veilig spullen vervoeren. Dienwagens heten ook wel trolleys of serveerwagens.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een dienwagen?

  Een dienwagen of trolley gebruikt u als het voor u lastig is om tijdens het lopen ook voorwerpen te dragen, bijvoorbeeld omdat u moeilijk loopt. De meeste dienwagens zijn extra stabiel, zodat u er tijdens het lopen op kunt steunen.

  Hoe werkt een dienwagen?

  Een dienwagen is een stevige kar met 2 zwenkwielen, 2 vaste wielen en een duwbeugel. De dienwagen is gemaakt van hout en/of metaal en voorzien van een blad waarop u voorwerpen plaatst. Vaak zijn de dienbladen uitneembaar. Als de wielen minstens 10 centimeter doorsnede hebben, is het ook mogelijk om over drempels en hoogpolig tapijt te rijden.

  Belangrijk om te weten

  • U kunt anti-slipmateriaal op het dienblad aanbrengen.
  • De dienwagen moet stabiel en stevig zijn als u er op wilt leunen.
  • Sommige dienwagens hebben een parkeerrem.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDienwagen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: