Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Bedtafel

Een bedtafel staat over u heen op pootjes op het bed. Bedtafels op een statief of op wielen zet u naast het bed, waarna u het werkblad over het bed draait en weer wegdraait als u de bedtafel niet gebruikt.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een bedtafel?

  Een bedtafel biedt een stevige ondergrond als u in bed wilt eten, computeren, schrijven of lezen. Een verrijdbare bedtafel is ook in hoogte verstelbaar.

  Hoe werkt een bedtafel?

  Een bedtafel past over een bed en heeft vaste of inklapbare pootjes. Een bedtafel op een verrijdbaar onderstel of een (metalen) statief stelt u zo op, dat u makkelijk bij het werkblad kan. Soms kan het werkblad kantelen, bijvoorbeeld om het lezen makkelijker te maken. Bedtafels zijn gemaakt van hout, kunststof of staal.

  Belangrijk om te weten

  • Zorg dat de bedtafel op een egale ondergrond staat.
  • Verrijdbare bedtafels hebben wielen met een parkeerrem.
  • Bij een bedtafel die op het bed zelf staat, is de kans op morsen iets groter.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Een bedtafel met een deelbaar blad. Schuin gedeelte voor een boek, recht gedeelte voor een beker of bord.
  • Een laptoptafel met ventilator tegen oververhitting.
  • Een bed/stoeltafel met handgreep voor ondersteuning bij het opstaan.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBedtafel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 10-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: