Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Postvanger

Kost het u moeite om te bukken en de post op te rapen? Blokkeert de post uw deur? Rijdt u met uw rolstoel over de post heen? Of heeft u een huisdier die met de post speelt? Met een postvanger aan uw brievenbus gebeurt dit niet meer.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een postvanger?

  De brievenbuszak is een opvangbak voor de post en kleine pakketjes. De post valt in de zak of bak die u zonder te hoeven bukken leegt. 

  Hoe werkt een postvanger?

  De postvanger is van stof, zeil of kunststof en is met drukknoopschroefjes of speciaal montagemateriaal aan houten deuren met een standaard, horizontale brievenbusformaat te bevestigen. Er zijn verschillende vormen, kleuren en (inhouds)maten.

  Belangrijk om te weten

  • Voorkomt inbraak (open hengelen) via de brievenbus. 
  • Niet alle postvangers zijn geschikt voor tochtborstels. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Voorzien van een ‘vakantie’ stand: met een overloopsysteem aan de zijkant of bovenkant.
  • Sommige worden ook geleverd met een kunststof brievenbusklep (briefplaat) met tochtborstel.
  • Inschuifbaar en open van boven.

  Alternatieven

  • Met materiaal van een doe-het-zelf zaak maakt u zelf een postvanger. Hiermee maakt u ook voor een verticale brievenbus een postvanger. 
  • Als u moeite heeft met bukken of in een rolstoel zit, een grijper

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPostvanger met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: