Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Software, voorlezen scherm

Voorleessoftware leest de tekst op beeldschermen voor. Voorleessoftware heet ook wel schermuitleessoftware, spraaksynthesesoftware of screenreader.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient voorleessoftware?

  Met voorleessoftware kunt u naar de  tekst op het scherm luisteren, in plaats van dat u het zelf leest.

  Hoe werkt voorleessoftware?

  Met een speciale geluidskaart geven spraaksynthesizers de tekst in gesproken vorm weer. Via instellingen van besturingssystemen kan ook tekst omgezet worden in spraak: 'verteller' (Microsoft) en 'voice over' (Apple). 

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSoftware, voorlezen scherm met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 04-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: