Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Sprekende rekenmachine

Heeft u moeite met het lezen van de cijfers op een rekenmachine? Een rekenmachine met spraakfunctie lost dit voor u op.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een sprekende rekenmachine?

  Een rekenmachine met spraakfunctie is geschikt voor mensen die slechtziend of blind zijn. Het scherm toont de getallen én spreekt de getallen uit. 

  Hoe werkt een sprekende rekenmachine?

  De sprekende rekenmachine heeft een groot display met grote cijfers. Wanneer u een getal intoetst, wordt deze meteen uitgesproken. De berekening en de uitkomst worden ook uitgesproken. De rekenmachine werkt op batterijen maar een oplader kan bijgeleverd worden.

  Belangrijk om te weten 

  • De rekenmachine heeft instellingen voor de spraak, tijd en datum. 
  • Het volume kan worden aangepast. 
  • De rekenmachine heeft een oortelefoonaansluiting. 
  • Bent u slechtziend/blind en slechthorend/doof (doofblind) Let dan speciaal op het scherm, het contrast en hoe de cijfers worden weergegeven. Bij een digitaal display(scherm) kan het contrast onvoldoende zijn.

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • Gebruik de rekenmachinefunctie op uw smartphone als deze een voorlees functie (instellingen) heeft of een voorlees-app die op de telefoon staat. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSprekende rekenmachine met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 30-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: