Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Styluspen

Is het lastig om uw apparaten nauwkeurig te bedienen met uw vinger? Met een speciale styluspen voor touchscreen (aanraak scherm) heeft u meer controle bij schrijven, tekenen of spelletjes spelen op het scherm.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 11-11-2023

  Waarvoor dient een styluspen?

  Een styluspen kan de vingerbediening van uw smartphone, tablet of vergelijkbare touchscreen schermen vervangen. U kunt nauwkeuriger werken en het scherm blijft schoon en netjes.

  Hoe werkt een styluspen?

  Het uiteinde van een styluspen is een speciale bolle punt van rubber of silicone. Het imiteert de menselijke vinger. Het materiaal zorgt, net als uw vinger, voor de afvoer en geleiding van "spanningen" waarmee u het scherm bedient.

  Belangrijk om te weten 

  • Een styluspen werkt alleen op een zogenaamde capacitieve touchscreens (spanning) en niet op restistieve schermen die alleen op druk reageren. 
  • Let op dat uw scherm en styluspen elkaar begrijpen. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Twee-in-een styluspen, met een balpen of fijnschrijver aan de achterkant.
  • Styluspen met een laser aan de achterzijde, handig bij presenteren.
  • Pennen voor android en apple en ook voor verschillende merken.

  Alternatieven 

  • Op internet zijn filmpjes te vinden om uw eigen stylus pen te maken. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactStyluspen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: