Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Toetsenbord, herhaalsnelheid

Toetsenbordinstellingen maken door het instellen van het toetsenbord het gebruik van een computer gemakkelijker of zelfs mogelijk. Een belangrijke instelling gaat over hoe lang u een toets ingedrukt moet houden om een letter, cijfer of teken te laten herhalen (herhaalsnelheid).

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient de toetsenbordinstelling?

  Het instellen van een lagere herhaalsnelheid van de toetsen op uw toetsenbord vermindert het aantal foute aanslagen omdat u te lang op een toets drukt.

  Hoe werkt de toetsenbordinstelling?

  U kunt op uw computer instellen (standaardmenu) dat de toetsen langzamer gaan en het langer duurt voor een teken op het scherm verschijnt (opvolgsnelheid). U kunt ook instellen dat er minder letters op het scherm verschijnen door het aantal opvolgingen van de toetsen te verlagen.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactToetsenbord, herhaalsnelheid met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 26-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: