Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Computer met één knop

Wilt u graag contact houden met uw familie en vrienden via de computer maar zijn al die knoppen en programma's te ingewikkeld? Er bestaat ook een computer met één knop waarmee uw familieleden, vrienden en begeleiders videogesprekken met u kunnen voeren en berichten en foto's kunnen sturen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een computer met één knop?

  Met een computer met één knop kunnen uw familieleden en vrienden gemakkelijk contact met u houden. De familie of vrienden nemen contact met u op, of sturen berichten en foto's.

  Hoe werkt een computer met één knop?

  Uw familieleden, vrienden en/of begeleiders maken via een speciale app verbinding met de computer. Zij kunnen berichten en foto’s sturen en starten de videogesprekken. Wanneer iemand een videogesprek start, hoort u een ringtoon op de computer afgaan en ziet u een teller in beeld die van 10 aftelt. Na 10 seconden springt het videogesprek automatisch aan. Het computerscherm heeft slechts één knop. Deze knop is de volumeregelaar en de aan-/uitschakelaar. Alles wat nodig is om aan de slag te gaan is internet en stroom.

  Belangrijk om te weten

  • Het scherm heeft hoogwaardige ingebouwde luidsprekers die geschikt zijn voor slechthorenden.
  • Het grote 17 inch contrast scherm is geschikt voor gebruikers die een verminderd zicht hebben.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Tablet voor senioren. Met deze tablet kunt u ook zelf contact leggen, en berichten en foto's sturen. Seniorentablets hebben bijna alle functies van een normale tablet maar zijn eenvoudiger in gebruik. U kunt er mee beeldbellen met familie, mantelzorgers en zorgverleners. Seniorentablets zijn ook handig voor mensen die last hebben van handen of vingers en voor mensen die niet goed zien (inzoomen) of horen. Er zijn speciale tablets, die meer geschikt zijn voor mensen met milde dementie.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactComputer met één knop met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: