Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Empathiepop

Empathiepoppen lijken door hun ontwerp en mogelijkheden, zoals geluiden en tranen, erg op baby's. Dat lokt een reactie uit en moedigt aan tot communiceren en tot handelen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een empathiepop?

  Empathiepoppen vragen om reactie en verzorging. Dat stimuleert om in actie te komen en geeft een gevoel van zingeving. Empathiepoppen geven ook troost en gezelschap. De poppen kunnen helpen bij het uiten van emoties.

  Hoe werkt een empathiepop?

  Empathiepoppen hebben een aantrekkelijke vormgeving. Daardoor lokken ze makkelijker reacties uit en worden ze sneller geaccepteerd. Interactieve poppen maken geluiden en huilen echte tranen. Sommige empathiepoppen reageren op knuffelen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Let op de gebruiksaanwijzing en wasvoorschriften.
  • Een goede kennismaking met de pop is belangrijk. Soms ontstaat er angst of agressie richting de pop.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactEmpathiepop met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 07-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: