Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Activiteitenbord

Activiteitenborden stimuleren de zintuigen en oefenen de motoriek van kinderen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 10-07-2023

  Waarvoor dient een activiteitenbord?

  Activiteitenborden zijn therapeutische hulpmiddelen voor het oefenen van motoriek op basis van zintuigelijke of sensorische waarnemingen. Activiteitenborden ondersteunen uw kind bij het verwerken van informatie via de zintuigen: zien, horen, proeven, ruiken en voelen (bron Wikipedia).

  Hoe werkt een activiteitenbord?

  Activiteitenborden bestaan uit verschillende onderdelen die elk een andere handeling en reactie uitlokken. Het bord daagt uw kind uit door diversiteit in vorm, afmeting, geluid en speeltjes. U bevestigt het activiteitenbord aan bijvoorbeeld een muur of de box. Staande activiteitenborden kan uw kind gebruiken aan tafel of op de grond.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • U heeft ook diverse niet-therapeutische mogelijkheden voor stimulering van jonge kinderen, zoals een speelkussen, babygym of een mobiel boven het bedje.
  • Ook voor mensen met dementie zijn er activiteitenborden, standaard te koop of zelfgemaakt.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Ook veilige huis-tuin-en-keukenspullen activeren uw kind.
  • Eten met verschillende textuur en smaak stimuleert de smaak.
  • Snoezelen geeft uw kind een zintuigelijke stimulering.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactActiviteitenbord met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: