Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Speelkaarten voor blinden en slechtzienden

Heeft u moeite met het zien van cijfers, letters, symbolen en/of afbeeldingen en speelt u graag een kaartspel? Er zijn speciaal ontworpen speelkaarten voor blinden en slechtzienden.

Inhoud

  Inhoud

  Hoe werken speelkaarten voor blinden en slechtzienden?

  Extra grote cijfers, symbolen en letters op speelkaarten zijn beter zichtbaar. Contrasterende kleuren helpen ook wanneer u minder goed ziet. Speelkaarten met symbolen in reliëfschrift of braille-aanduidingen gebruikt u door te voelen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten 

  • Er zijn ook speelkaarten voorzien van symbolen zowel links als rechts. Geschikt voor linkshandige mensen. 
  • Een speelkaartenhouder helpt als u problemen heeft met het vasthouden van een waaier kaarten. De kaartenhouder plaatst u op de tafel en de speelkaarten steekt u in de gleuf. U kunt ook een omgekeerde vloerborstel gebruiken.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSpeelkaarten voor blinden en slechtzienden met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 29-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: