Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Speelkaartenhouder

Heeft u moeite met het vasthouden van speelkaarten omdat uw hand te klein is of niet genoeg kracht heeft? Een speelkaartenhouder of speelkaartenstandaard helpt u met het bijeenhouden van de kaarten tijdens het spel.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 14-08-2023

  Waarvoor dient een speelkaartenhouder?

  Een speelkaartenhouder is handig als u niet voldoende kracht bezit om de kaarten in een waaier te houden. Het is wel belangrijk dat u de houder kunt vasthouden en met de andere hand de kaarten eruit kunt pakken. Een speelkaartenstandaard op tafel gebruikt u wanneer ook het vasthouden van de houder een probleem geeft, bijvoorbeeld als u eenhandig bent.

  Hoe werkt een speelkaartenhouder?

  Speelkaartenhouders zijn gemaakt van kunststof rondjes die tegen elkaar zijn bevestigd. De kaarten steekt u tussen de twee rondjes. Door aan een deel van de kunststof houder te draaien komen de kaarten vanzelf in een waaier. Een speelkaartenstandaard is gemaakt van hout of kunststof en plaatst u op de tafel. De speelkaarten steekt u in de gleuf van de kaartenhouder.

  YouTube video thumbnail

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSpeelkaartenhouder met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: