Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kaartenschudmachine

Een kaartenschudmachine is een apparaat waarmee u (speel)kaarten schudt.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kaartenschudmachine?

  Een kaartenschudmachine is geschikt als u niet of moeilijk met uw eigen handen kaarten kunt schudden.

  Hoe werkt een kaartenschudmachine?

  De speelkaarten legt u in de machine en daarna drukt u op de knop. De kaarten worden dan geschud. Kaartenschudmachines werken meestal op batterijen waardoor u hem ook kunt meenemen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er is ook een handmatige kaartenschudmachine verkrijgbaar. Via een draaihendel bedient u deze kaartenschudmachine.
  • Een speelkaartenhouder of standaard helpt als u problemen ondervindt bij het vasthouden van kaarten. Een kaartenhouder plaatst u op tafel. De speelkaarten steekt u in de gleuf van de kaartenhouder. U kunt ook een omgekeerde vloerborstel gebruiken om de kaarten tussen de haren vast te zetten.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKaartenschudmachine met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 30-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: