Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Toetsenbord, plaktoetsen

Met plaktoetsen bedient u met één hand of vinger een Windows computer. Plaktoetsen is een software instelling en vervangt combinaties van toetsen die u nodig heeft om een computer te besturen, bijvoorbeeld Ctrl-Alt-Delete.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dienen plaktoetsen?

  Plaktoetsen stellen u in staat om met het indrukken van één toets een combinatie van toetsen te maken. Dit helpt u als u eenhandig bent en/of uw vingers niet goed kunt gebruiken.  

  Hoe werken plaktoetsen?

  De functie plaktoetsen maakt onderdeel uit van de standaardsoftware voor Windows computers. U gaat naar Configuratiescherm en in het menu Toegankelijkheid vindt u 'wijzigen hoe het toetsenbord werkt'. Bij plaktoetsen (sticky keys) geeft u aan welke combinatie van toetsen vervangen moet worden door één andere toets. De werking is hetzelfde als met sneltoetsen.

  Belangrijk om te weten

  • Toetsenbordstickers is iets anders. De stickers worden op de bestaande toetsen geplakt om bijvoorbeeld voor iemand die niet goed ziet een beter contrast te krijgen of grotere letters, cijfers en symbolen te maken. 

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactToetsenbord, plaktoetsen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 07-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: