Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Toetsenbord, plaktoetsen

Plaktoetsen (sticky keys) stellen u in staat om sneltoetsen te gebruiken als u eenhandig bent en/of uw vingers niet goed kunt gebruiken. De Shift-, Ctrl-, Alt- en de Windows-toetsen blijven even 'plakken' zodat u de toetsen niet tegelijk hoeft in te drukken maar na elkaar. 

Inhoud

  Inhoud

  Hoe werken plaktoetsen?

  De functie plaktoetsen maakt onderdeel uit van de standaardsoftware voor Windows computers. U gaat naar Configuratiescherm en in het menu Toegankelijkheid vindt u 'wijzigen hoe het toetsenbord werkt'. Daar stelt u de plaktoetsen (sticky keys) in.

  Belangrijk om te weten

  • Toetsenbordstickers is iets anders. De stickers worden op de bestaande toetsen geplakt om bijvoorbeeld voor iemand die niet goed ziet een beter contrast te krijgen of grotere letters, cijfers en symbolen te maken. 

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactToetsenbord, plaktoetsen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 07-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: