Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Telefoonbelversterker

Een telefoonbelversterker maakt het gebruikelijke signaal van de telefoon hoorbaar of zichtbaar. Passend bij hoe slecht u hoort en/of ziet kunt u kiezen voor een extra hard geluid met of zonder lichtflitsen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een telefoonbelversterker?

  Wanneer de telefoon gaat, geeft de versterker heldere lichtflitsen, een extra hard geluid of beiden tegelijkertijd. Sommige versterkers ondersteunen ook de deurbel.

  Hoe werkt een telefoonbelversterker?

  U verbindt de bel met geluidversterking en flitser met uw eigen vaste telefoon (of deurbel). De telefoonbelversterker hangt u op waar u hem goed kunt horen of zien, stekker of batterijen zijn niet nodig. De versterker krijgt zijn voeding via de telefoonaansluiting. Als de telefoon of bel gaat, hoort en/of ziet u het luid en duidelijk als de telefoon over gaat. Er zijn verschillende geluiden mogelijk ook volume en klank zijn ook in te stellen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten 

  • Informeer of het apparaat bij uw telefoon en aansluiting past. 
  • Is het snoer lang genoeg? Het snoer bij de versterker heeft een bepaalde lengte, past dit bij de plaats waar u hem wilt hangen?  

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • Een trilontvanger
  • Videodeurbel in combinatie met uw smartphone. 
  • Draadloze deurbel met flits en geluid (zie video) 
  • De telefoonbelversterker als onderdeel van een totaalpakket: een wek- en waarschuwingssysteem.   

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  • Over hoor-hulpmiddelen op www.hoorexpert.nl.
  • De versterker wordt niet vergoed. Maar als het een onderdeel van een wek- en alarmeringssysteem is, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTelefoonbelversterker met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: