Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Telefoonnummerkiezer

Met een telefoonnummerkiezer belt u snel en eenvoudig de juiste persoon. Dit kan via een gesproken opdracht of via het kiezen van knoppen met een symbool of foto. Onder de knop zit dan het bijpassende telefoonnummer, die u van te voren zelf kunt instellen of laten instellen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 27-07-2023

  Waarvoor dient een telefoonnummerkiezer?

  Een telefoonnummerkiezer neemt bedienen en zien over. U spreekt een naam of telefoonnummer in, waarna de telefoon het nummer draait. Dit biedt een oplossing als het indrukken van de toetsen niet goed gaat of wanneer u de toetsen niet goed kunt zien. Een telefoonnummerkiezer vervangt door middel van afbeeldingen ook het begrijpen van telefoneren.

  Hoe werkt een telefoonnummerkiezer?

  U koppelt de losse telefoonkiezer aan het basisstation van een vaste of draadloze huistelefoon. Bij spraakherkenning kunt u zonder het indrukken van toetsen de telefoonkiezer met de stem aansturen. Ook als u de toetsen niet goed kunt zien. De bediening van de kiezer hangt af van waarom u een aanpassing aan uw telefoon wil.

  Belangrijk om te weten

  • Sommige telefoons hebben een ingebouwde telefoonkiezer. 
  • Een smartphone of mobiele telefoon heeft vaak instellingen die u kunt gebruiken voor het automatisch bellen van personen. 

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • U kunt kleurenstickers of vergrote cijfers op de toetsen van uw telefoon plakken als u de toetsen niet goed kunt zien. Bent u zeer slechtziend of blind dan kunt u relief stickers of braille tekens gebruiken. 
  • Optische hulpmiddelen zoals een bril

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTelefoonnummerkiezer met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: