Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Deurbel met intercom

Dankzij een deurbel met intercom kunt u zien wie bij u aanbelt. Meestal kunt u ook spreken en luisteren via de intercom.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een deurbel met intercom?

  Deurbellen met intercom zorgen voor veiligheid, omdat u niet de deur hoeft open te doen als iemand aan de deur staat. Bij deurbellen met intercom die u met een afstandsbediening of de smartphone bedient, hoeft u niet op te staan.

  Hoe werkt een deurbel met intercom?

  Als iemand bij u aanbelt, wordt een videoverbinding actief. U ziet op een schermpje wie er voor de deur staat. Meestal kunt u ook spreken via de video. Er bestaan ook deurbellen met een intercomsysteem die u op afstand bedient. Verder zijn er nog draadloze systemen, waarbij u een ontvanger ergens in huis plaatst. U kunt de deurbel ook verbinden met een smartphone, zodat u op uw telefoon ziet wie er heeft aangebeld.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDeurbel met intercom met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: