Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Thermostaat, blind en slechtziend

Kunt u de stand van de thermostaat niet of moeilijk aflezen? Dan is er voor de klimaatbeheersing in uw huis een thermostaat die bedienbaar is met een smartphone. Er bestaan ook nog thermostaten met een groot uitleesscherm met contrasterende kleuren die een terugkoppeling geven via spraak, geluid of voelbare structuren.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 14-08-2023

  Waarvoor dient een thermostaat voor blinden en slechtzienden?

  Thermostaten voor blinden en slechtzienden zijn geschikt voor wie de standaard thermostaat niet kan lezen of bedienen.

  Hoe werkt een thermostaat voor blinden en slechtzienden?

  De thermostaat is bedienbaar via een speciale app op een smartphone. De klassieke aangepaste thermostaat geeft een hoorbare of voelbare informatie.

  YouTube video thumbnail

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • U kunt uw eigen analoge thermostaat aanpassen met merkpasta of plakkers met reliëf. Pasta met een kleur gebruikt u als markeringsteken voor een bepaalde veelgebruikte stand.
  • Thermostaat die u met een app via uw telefoon met spraakbediening instelt.
  • Er bestaan ook eenvoudig bedienbare seniorentelefoons met veel contrast, waarop u een app kunt installeren.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactThermostaat, blind en slechtziend met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Deel deze pagina via: