Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Verwarmde sokken

Hebt u koude voeten door slechtere doorbloeding? Met verwarmde sokken verbetert de bloedtoevoer en blijven uw voeten warm. Voor uw handen zijn er verwarmde handschoenen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dienen verwarmde sokken?

  Verwarmde sokken houden uw voeten en tenen (langer) warm. De sokken  verbeteren ook de bloedtoevoer naar de ledematen. U kunt verwarmde sokken binnen en buiten dragen, bijvoorbeeld op een scootmobiel of elektrische rolstoel.

  Hoe werken verwarmde sokken?

  Het verwarmingselement in verwarmde sokken werkt op batterijen. De elementen bevinden zich op de zool, bij de tenen of aan de bovenkant van de voet. In een zakje bovenin de sok zit de batterij met een stroomleiding richting de verwarmingselementen. Met een druk op de knop stelt u de  temperatuur in. Hoe hoger u de temperatuur instelt, hoe korter uw batterijen meegaan.

  Belangrijk om te weten

  • Bij verwarmde sokken is er een verschil tussen de rechter en de linker sok, dit zorgt voor een optimale warmtetoevoer.
  • Let op! Soms moet u de batterijen en lader apart bijbestellen en goedkope exemplaren bij buitenlandse websites werken niet naar behoren. Video Prul of Praal: Elektrische sokken van Nu.nl.
  • Het beste kunt u de batterijen regelmatig opladen, ook als u de sokken niet gebruikt. Dit verlengt de levensduur.
  • De gemiddelde gebruiksduur van batterijen met een standaard temperatuurregeling is 3-16 uur. Met een zelf te regelen temperatuur is dit 2-8 uur. Kijk hiervoor op productinformatie. Hoe kouder, hoe sneller de batterijen leeg gaan.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Sokken van ademend en vochtregulerend materiaal ter voorkoming van zweetvoeten.
  • Sommige verwarmde sokken staan standaard afgesteld op 39 graden Celcius.
  • Verwarmde sokken die werken met een accukabel aangesloten op een voertuig.
  • Met kuitband voor de batterijen en ingebouwde temperatuurregelaar.
  • Sokken met ultraplatte verwarmingselementen, te bedienen met een app.

  Alternatieven

  • Thermosokken bieden een alternatief voor de minder koude dagen.
  • Er zijn ook verwarmde inlegzooltjes voor in de schoen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVerwarmde sokken met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 26-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: