Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Intiem zijn en urine-incontinentie

Ongewenst urineverlies of incontinentie heeft een grote impact op het dagelijks leven. Het kent vele vormen en maten en wordt vaak als grote last ervaren. Schaamte speelt hierbij een grote rol en dat is ook vaak de reden dat mensen pas laat met incontinentie naar de dokter gaan. Dit in combinatie met seks, intiem samen zijn, is een extra drempel. Op deze pagina vindt u tips voor intiem zijn bij ongewild urineverlies.

Inhoud

  Inhoud

  Tijdens het vrijen heb ik regelmatig last van urineverlies. Ik schaam me hier heel erg voor. Mijn vriend zegt dat hij het niet zo erg vindt, maar ondertussen doen we het steeds minder vaak en ik geniet er niet echt meer van.

  Sexandsick.nl

  Wat u zelf kunt doen

  • Bedenk dat u niet de enige bent, het komt voor bij jong en oud.
  • Zorg ervoor dat seks plezierig blijft. Seks is meer dan gemeenschap hebben en een orgasme krijgen. En u bent meer dan uw vagina of penis. Zoenen en strelen hoeft niet altijd te eindigen in gemeenschap. Wees duidelijk over uw wat uw wensen en grenzen zijn.
  • Drink voor het vrijen minder en ga net daarvoor nog even plassen.
  • Leg een plastic zeiltje of handdoek onder u, of onder uw hoeslaken. U kunt ook een matrasbeschermer gebruiken.
  • Onder de douche vrijen is een ontspannend alternatief, dan is incontinentie minder hinderlijk.
  • Een ongelukje is natuurlijk vervelend, maar humor is een sterk wapen, vergeet dit niet in te zetten.
  • Praat erover met uw partner, een goede vriend(in) of zoek via internet lotgenotencontact.
  • Laat u goed informeren door deskundigen, hoe meer u weet hoe beter.
  • U kunt de bekkenbodemspieren zeker trainen maar dit geldt vooral als er urineverlies is bij hoesten en niezen. Heeft u vooral last van vaak moeten en moeilijk op kunnen houden? Dan is er misschien sprake van een te gespannen bekkenbodem. Dit kan weer pijn tijdens het vrijen kan geven, hier kan bijvoorbeeld een bekkenbodemtrainer uitkomst bieden of bezoek een bekkenfysiotherapeut

  Sinds mijn prostaat is verwijderd verlies ik urine tijdens het klaarkomen. Ik ben er zo bang voor dat ik eigenlijk niet meer aan seks durf te beginnen.

  Sickandsex.nl

  Informatie

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: