Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Intiem zijn en erectieproblemen

Wanneer de penis niet stijf wordt of blijft tijdens de seks, kan dit wijzen op erectieproblemen. Ook wel erectiestoornis, impotentie of verminderde potentie genoemd. Het is heel normaal dat het soms niet lukt en vrijwel iedere man krijgt ermee te maken. Op zich is het geen reden tot zorg.  Er zijn verschillende redenen waarom mannen moeite hebben om een erectie te krijgen of te houden.  Vaak komt dit door vaatproblemen veroorzaakt door roken of door medicijn, drank of drugsgebruik. Maar ook psychische factoren: faalangst, schaamte, negatief zelfbeeld of relatieproblemen kunnen een rol spelen. Eén op de drie mannen heeft een vroegtijdige zaadlozing (ejuculatio praecox) en ook het veelvuldig en steeds hardere porno kijken zorgt voor (erectie)problemen bij intiem zijn. 

Inhoud

  Inhoud

  YouTube video thumbnail

  Wat u zelf kunt doen

  • Als aanraken of fantaseren niet meer voldoende is om een goede erectie te krijgen zorg dan voor extra stimulatie van de penis. Dit kan door de penis extra stevig vast te houden of een glijmiddel te gebruiken. Een (vinger)vibrator kan ook voor extra stimulatie zorgen. 
  • Bij nog aanwezige erectie, kan een steuncondoom (condoom met dubbele wand, die u om de penis schuift) of penisring (elastieken ring) helpen om langer te kunnen vrijen. 
  • Bij geen erectie kan de vacuümpomp uitkomst bieden. Dit is een koker die over de slappe penis gaat en er een vacuüm ontstaat wanneer de lucht uit de koker wordt gezogen. Hierdoor wordt bloed in de penis gepompt en ontstaat een erectie. Daarna plaats je een elastische ring om de basis van de penis, zodat het bloed niet terug kan stromen. De ring mag je niet langer dan 30 minuten laten zitten. 
  • Stop met roken! Roken heeft een negatieve invloed op de erectie. Drink minder alcohol en eet gezond. Mannen met overgewicht hebben meer kans op een erectiestoornis. 
  • Bespreek uw problemen met uw huisarts en vraag naar bijvoorbeeld erectie bevorderende medicatie. Langdurige behandeling met zuurstof kan een erectiestoornis verbeteren, helaas wordt de toedieningsvorm (neusbrilletje of slangetje) vaak als hinderlijk ervaren. 

  Meer informatie

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: