Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kunstpenis

Kunstpenissen bootsen een penis zo natuurgetrouw mogelijk na waardoor iemand bijvoorbeeld de eigen seksualiteit kan ontdekken. Een kunstpenis is ook een alternatief bij erectiestoornissen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kunstpenis?

  Kunstpenissen maken het mogelijk dat iemand het eigen lichaam verkent, de eigen seksualiteit ontdekt en lichamelijk plezier ervaart met of zonder  partner.

  Hoe werkt een kunstpenis?

  Kunstpenissen zijn nagemaakte mannelijke geslachtsorganen die door de uitvoering een natuurlijk gevoel willen geven. De meeste uitvoeringen zijn van plastic, latex of siliconen.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan kunstpenissen die met een zuignap op een ondergrond kunnen worden vastgezet, waardoor het mogelijk is om de kunstpenis in te brengen zonder de handen te hoeven gebruiken.
  • Er bestaan ook kunstpenissen die kunnen trillen (vibrators).

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKunstpenis met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 24-07-2023 

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: