Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kunstvagina

De kunstvagina bootst een vagina zo natuurgetrouw mogelijk na en biedt mogelijkheden om de eigen seksualiteit te ontdekken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kunstvagina?

  Kunstvagina’s maken het mogelijk dat iemand het eigen lichaam verkent, de eigen seksualiteit ontdekt en lichamelijk plezier ervaart zonder een partner.

  Hoe werkt een kunstvagina?

  Kunstvagina's zijn nagemaakte vrouwelijke geslachtsorganen die door de uitvoering een natuurlijk gevoel willen geven. De meeste uitvoeringen zijn van rubber of siliconen.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan kunstvagina’s met een jelly-materiaal om het gevoel van de binnenkant van de vagina te benaderen.
  • Er bestaan kunstvagina’s met een trilfunctie en pomp.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKunstvagina met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 24-07-2023 

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: