Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Vacuümpomp

Vacuümpompen zorgen ervoor dat er bloed naar de penis stroomt zodat deze in erectie komt. Er is ook een vacuümpomp voor de clitoris (Womanizer).

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een vacuümpomp?

  Vacuümpompen helpen mannen om een erectie te krijgen. Bij een vrouw  wordt de clitoris vacuüm gezogen en dit wordt ervaren als orale (met de mond) bevrediging.

  Hoe werkt een vacuümpomp?

  De penis past in een cilinder waaruit met de hand de lucht wordt weggepompt. Hierdoor ontstaat een vacuüm en stroomt bloed in de penis, wat tot een erectie leidt. Daarna wordt een penis of drukring, eventueel met een drukringplaatser, aangebracht om de erectie vast te houden. De clitoris wordt vacuüm gezogen en veroorzaakt sensaties die de vrouw laat klaarkomen.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan ook vacuümpompen voor mensen die maar één hand kunnen gebruiken. 
  • Voor herhaald gebruik moet u een rustperiode in acht nemen bij sommige vacuümpompen.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVacuümpomp met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 31-08-2023 

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: