Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Krukje voor geslachtsgemeenschap

Raakt u snel vermoeid bij bepaalde intieme houdingen? Hebt u moeite met bewegen of met het dragen van het gewicht van uw partner? Een krukje voor geslachtsgemeenschap ondersteunt u bij het hebben van seks.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een krukje voor geslachtsgemeenschap?

  Krukjes voor geslachtsgemeenschap maken intimiteit en seks minder inspannend. Het krukje ondersteunt bij het op en neer bewegen en zorgt ervoor dat het gewicht van de partner niet belastend is.

  Hoe werkt een krukje voor geslachtsgemeenschap?

  Een krukje voor geslachtsgemeenschap is van metaal. Op het frame rust een flexibele rubberen matje met een uitsparing in het midden, waar de penis of een seksspeeltje doorheen kan. Er zijn uitvoeringen met een rond gat in het midden of een langwerpige uitsnede van het matje.

  Belangrijk om te weten

  • Op YouTube is een demonstratiefilmpje over het gebruik van de Body Bouncer of trampoline krukje (inloggen verplicht in verband met controle van de leeftijd).

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Er zijn ook s-vormige kussens die u in bed ondersteunen bij seksuele houdingen.
  • Een opblaasbare bank waarop u in verschillende seksuele houdingen comfortabel ligt. Voor als u snel moe raakt van bepaalde houdingen of als u moeite heeft met sommige bewegingen. Maar ook een gewoon luchtbed of hangmat vermindert de inspanning.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKrukje voor geslachtsgemeenschap met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 24-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: