Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Handverwarmer

Handverwarmers verwarmen op eenvoudige wijze één of beide handen met een meeneembaar zakje dat u kunt hergebruiken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een handverwarmer?

  Handverwarmers verwarmen de hand tot één uur lang.

  Hoe werkt een handverwarmer?

  Handverwarmers bevatten een gel dat geactiveerd wordt door het indrukken van een metalen button. Hierdoor ontstaat een chemische reactie en komt warmte vrij. Na gebruik wordt de handverwarmer in heet water gelegd, waardoor hij opnieuw gebruikt kan worden.

  Belangrijk om te weten

  • U kunt de handverwarmer ook in een handschoen of want meenemen.
  • Lees de gebruiksaanwijzing goed door, activeren in een magnetron mag niet. Goed gebruik bepaalt in hoge mate de levensduur.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactHandverwarmer met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 07-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: