Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Badcape

Koelt u snel af na het douchen of in bad gaan? U voorkomt afkoelen met een speciale badcape of badjas voor gebruik ineen rolstoel, douchestoel, badstoel of tillift. U heeft bovendien meer privacy door de afscherming van uw lichaam.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 30-08-2023

  Waarvoor dient een badcape?

  Badcapes of badjassen zorgen voor minder afkoeling door verdamping van en daardoor minder kans op onderkoeling. Ook voorkomen ze gebruik van extra handdoeken voor het afschermen van het lichaam. Het biedt privacy en maakt de verzorging eenvoudiger.

  Hoe werkt een badcape?

  Een badcape is van (stretch)badstof. U trekt hem aan over het hoofd, de achterzijde gaat niet verder dan de zitting van de rolstoel. De voorkant is extra lang er reikt tot de enkels. Een capuchon voorkomt afkoeling na het haren wassen. De badcape gebruikt u ook tijdens verplaatsingen van de ene plek naar de andere bijvoorbeeld met een tillift.
  Bij badjassen met lange zijsplit kunnen voor- en achterpand onafhankelijk van elkaar worden bewogen. De badjas is te sluiten met een (elastische) band of klittenband.

  Belangrijk om te weten

  • Badcapes en badjassen zijn in één maat te krijgen.
  • Uw eigen badjas kunt u ook (laten) aanpassen met bijvoorbeeld klittenband.
  • Bij gebruik van een tillift hangt de badcape om uw lichaam én om de tillift.
  • Badstof neemt redelijk veel vocht op, alleen voor lichaamsholtes en plooien gebruikt u een handdoek om smetten te voorkomen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Verschillende kleuren.
  • Met of zonder capuchon.
  • Badcapes met drukknopen aan de voorkant.
  • Badcapes speciaal voor douchebrancards.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBadcape met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: