Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Badopstapje

Als u moeite hebt om over de hoge badrand te stappen maar nog wel stabiel staat, kunt u met een badopstapje eenvoudig en veilig in en uit bad stappen. De bovenkant is meestal voorzien van antislipmateriaal zodat u niet uitglijdt. Aan de onderkant zorgen rubberen voeten ervoor dat het badopstapje niet wegglijdt. Soms zijn meerdere opstapjes op elkaar te zetten om een hogere opstap te maken.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 17-09-2023

  Waarvoor dient een badopstapje?

  Een badopstapje zet u tegen het bad aan. Het maakt de afstand tussen de badvloer en de badrand kleiner waardoor u makkelijk in bad stapt.

  Belangrijk om te weten

  • Voor extra veiligheid kunt het badopstapje met een aparte badsteun of beugel gebruiken.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Er zijn ook Opstapjes met leuning.
  • Er zijn opstapjes die stapelbaar zijn, die op elkaar passen en de opstap verhogen of (achter elkaar gelegd) verlengen.

  Alternatieven

  • Badplank om zittend in en uit bad te gaan.
  • Badlift met zitband.
  • U kunt er voor kiezen om uw badkamer aan te passen, als u zich niet veilig voelt en liever onder de douche gaat.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBadopstapje met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: