Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Badverkorter

Voorkomen dat u onderuitzakt in bad? Een badverkorter of badverkleiner maakt het bad kleiner, zodat u veilig in bad kan.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een badverkorter?

  Een badverkorter verkleint het bad en geeft steun als iemand door geringe lengte of een motorische beperking snel onderuit zakt in bad.

  Hoe werkt een badverkorter?

  Een badverkorter is een kunststof verticaal plankje of blok met zuignappen. Eenvoudig te plaatsen aan het voeteneinde van het bad. Uw voeten steunen hier tegenaan, wat onderuit glijden voorkomt. De badverkorter is gemakkelijk te verwijderen als anderen het bad willen gebruiken.

  Belangrijk om te weten

  • Gebruik een antislipmat, voor of in het bad, om uitglijden te voorkomen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Badverkorters zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

  • Badverkorters gemaakt van harde en zachte materialen.
  • Een opblaasbaar badkussen dat het bad verkleint.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBadverkorter met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 10-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: