Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Inloopdouche

Heeft uw douche een lastige drempel? Met een inloopdouche heeft u geen lastige instap. U kunt de grootte van een inloopdouche ook aanpassen aan de ruimte die u nodig heeft om te douchen, bijvoorbeeld als u een doucherolstoel of douchestoel gebruikt.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 08-08-2023

  Waarvoor dient een inloopdouche?

  Inloopdouches zijn veiliger omdat ze geen opstaande rand of drempel hebben. U kunt inloopdouches ook groter laten maken, zodat u met een doucherolstoel  of zelfs een douchebrancard onder de douche kan. Als u een douchestoel of douchekruk gebruikt is meer ruimte ook welkom.

  Hoe werkt een inloopdouche?

  Een inloopdouche is een gelijkvloerse douche waar u een muurtje, een glazen wand of een gordijn omheen laat maken. U kunt zelfs de douche helemaal open laten. 

  Belangrijk om te weten

  • De vloer van de badkamer kan (gedeeltelijk) nat en dus glad worden, helemaal als de afvoer het water niet aankan. Het is heel belangrijk om antislipmateriaal of een antislipvloer / antisliptegels te gebruiken.
  • De vloer bij de douche is makkelijker schoon te houden (geen hoekjes).
  • Een inloopdouche is makkelijk aan te passen aan grootte, inrichting en design van de badkamer.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  Dit hulpmiddel wordt mogelijk vergoed vanuit de Wmo of de Wlz. Controleer dit via de keuzewijzer op de Hulpmiddelenwijzer. Voor een aanvraag via de Wmo gaat u naar uw gemeente, een aanvraag vanuit de Wlz doet u bij het zorgkantoor. 

  Hoe te verkrijgen?

  Hulpmiddelen vanuit de WMO

  Uw gemeente is wettelijk verplicht om te onderzoeken of u ondersteuning nodig heeft. Dit wordt vastgesteld tijdens een 'keukentafelgesprek', u heeft hierbij recht op een Onafhankelijke cliëntondersteuning | Onderwerp | Regelhulp - Ministerie van VWS.

  Het keukentafelgesprek gaat over:

  • Wat u zelf kunt.
  • Of en hoe uw omgeving u kan ondersteunen (mantelzorg).
  • Zorg en ondersteuning die u al ontvangt vanuit andere wetten, bijvoorbeeld de Wet langdurige zorg (Wlz).

  Algemene voorwaarden aan het hulpmiddel

  • U moet het hulpmiddel nodig hebben: u krijgt zorg op maat, maar alleen zorg die écht nodig is, niet meer en niet minder.
  • Er is geen ander, goedkoper hulpmiddel dat even goed werkt.
  • Het hulpmiddel moet goed werken, het voldoet “aan de stand van de wetenschap en praktijk”

  Wie bepaalt of beoordeelt dit?

  De gemeente neemt een besluit door rekening te houden met uw wensen en de uitkomst van het keukentafelgesprek. De gemeente komt met een passende ondersteuning zodat u weer veilig kunt wonen en meedoen aan de maatschappij. U ontvangt een voorstel:

  Ondersteuning vanuit algemene voorzieningen (thuiszorg of dagbesteding) en/of maatwerkvoorzieningen, eventueel via een pgb (woningaanpassingen).

  Informatie

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactInloopdouche met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: