Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Handschoenen voor rolstoel

Rijdt u zelf in een rolstoel die u met de handen bedient? En heeft u (daardoor) last van uw handen? Speciale handschoenen voor het aandrijven van een rolstoel zorgen voor meer grip en bescherming van uw handen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 20-07-2023

  Waarvoor dienen rolstoel handschoenen?

  Het dragen van handschoenen speciaal voor handbewogen rolstoelen zorgt voor meer grip op de hoepels. De handschoen beschermt de handen tegen verwondingen en blaren.

  Hoe werken rolstoel handschoenen?

  De handschoen, met of zonder vingers, is van leer, suède en / of kunststof. Aan de palmzijde zit anti-slipmateriaal voor meer grip. De handzijde is rekbaar voor meer comfort. De handschoen sluit rond de pols met elastiek, klittenband of riempje.

  Belangrijk om te weten

  • Te koop bij rijwiel(speciaal)zaken.
  • Kies de juiste maat.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Diverse kleuren en maten van XS tot en met XXL
  • Met vingers en zonder vingers, exemplaren voor de zomer en winter.
  • Indoor en outdoor (sport) exemplaren.
  • Met pull-off lussen tussen de vingers voor het uittrekken.

  Alternatieven

  • Denk ook aan fietshandschoenen, deze zijn te koop als seizoensartikel bij diverse supermarkten.
  • Heeft u spaakbeschermers, dan kunt u hars proberen die u in de sportwinkel kunt kopen. Rugbyrolstoelers gebruiken hars om met de vlakke hand kracht te zetten.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactHandschoenen voor rolstoel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: