Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Voetenwarmer

Voetenwarmers houden uw voeten en tenen warm met een voetenzak als u zit. De meeste voetenzakken werken op het lichtnet of op een accu. Als u loopt, in een rolstoel of scootmobiel zit, gebruikt u losse elementen die in uw schoenen passen.

Inhoud

  Inhoud

  Hoe werkt een voetenwarmer?

  • Losse gel pads (thermopads) stopt u in uw schoenen of pantoffels. De meeste pads legt u van te voren in heet water. Ze geven daarna enkele uren extra warmte. U kunt ze daarna opnieuw gebruiken. 
  • Voetenzak zonder accu of elektriciteit: u steekt uw voeten in de voering van de zak. 
  • Voetenzak met accu of elektriciteit: u stelt de gewenste temperatuur in als u uw voeten in de voetenwarmer steekt.

  Belangrijk om te weten

  • Let op de wasvoorschriften en hygiënische voorwaarden.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer Informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVoetenwarmer met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-12-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: