Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Speeltoestel voor rolstoelen

Met een rolstoeltoegankelijke speeltoestel kan iemand in een rolstoel ook in de openbare ruimte spelen. Speelstoestellen voor rolstoel zijn gebaseerd op toestellen die standaard in veel speeltuinen staan. Voorbeelden van aanpassingen: extra brede toegang en doorgang, geen drempels, en een mogelijkheid om de rolstoel vast te zetten.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een speeltoestel voor rolstoel?

  Rolstoeltoegankelijke speeltoestellen bieden kinderen die in een rolstoel zitten de kans om samen met leeftijdsgenoten buiten te spelen.

  Hoe werkt een speeltoestel voor rolstoel?

  De speeltoestellen worden zodanig ontworpen en ingericht, dat mensen in rolstoelen veilig en volledig gebruik kunnen maken van het toestel.

  YouTube video thumbnail

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Veel voorkomende rolstoeltoegankelijke speeltoestellen: 

  • Draaimolens 
  • Speelhuisjes 
  • Rolstoelwippen 
  • Verhoogde zandbakken 
  • Rolstoelschommels

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSpeeltoestel voor rolstoelen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 14-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: