Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Vliegende hollander

Wilt u de motoriek van uw kind stimuleren? Vliegende hollanders zijn een soort skelters met een hefboom werking.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een vliegende hollander?

  Een vliegende hollander stimuleert de motorische ontwikkeling en de fysieke bewegingscoördinatie van een kind. Het kind gaat vooruit door handbewegingen en stuurt tegelijkertijd met de voeten.

  Hoe werkt een vliegende hollander?

  De vliegende hollander heeft geen trappers en stuur, maar een hefboom. Door de hefboom naar voren en achteren te bewegen, gaat de vliegende hollander vooruit. Sturen doet uw kind met de voeten op de vooras. De meeste skelters zijn geschikt voor gebruik buiten: een gegalvaniseerd frame met duurzame coating.

  Belangrijk om te weten

  • Let op de maximale draagkracht. Een vliegende hollander is gewoonlijk geschikt voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar. Er zijn ook exemplaren voor volwassenen. 
  • Vliegende hollanders zijn te huur en worden ook tweedehands aangeboden. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Een vliegende hollander van hout of van metaal.
  • Antieke exemplaren voor verzamelaars.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Huren

  De meeste hulpmiddelenleveranciers bieden ook mogelijkheden om het hulpmiddel te huren. Hiermee kunt u het hulpmiddel goed uitproberen in uw thuissituatie en kijken of het voldoet aan uw verwachtingen. Vooral bij de dure hulpmiddelen die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering kan dit een oplossing zijn. U kunt bij het zoeken op internet dan de term huren in uw zoekopdracht gebruiken. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u meer tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Meer informatie 

  • Tijdens snoezelen worden schommels ingezet om de zintuigen te activeren.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVliegende hollander met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: