Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Verwarmingsdeken

Verwarmingsdekens of elektrische dekens helpen als u het koud heeft en uw lichaam niet meer gemakkelijk warm kunt krijgen. Meestal worden verwarmingsdekens in bed gebruikt. Er bestaan ook warmtekussens.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 16-08-2023

  Waarvoor dient een verwarmingsdeken?

  Verwarmingsdekens warmen het lichaam op of zorgen voor een warm bed.

  Hoe werkt een verwarmingsdeken?

  De verwarmingsdeken wordt onder de onderdeken en het onderlaken gelegd.  U stelt de temperatuur die u wilt in. U zet de deken uit als u het warm genoeg heeft. Sommige verwarmingsdekens sluit u aan op het lichtnet, andere werken op laagspanning en gebruiken een transformator.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Na het opstaan kunt u de verwarmingsdeken nog even aanzetten om beddengoed en matras goed droog te maken. 
  • Verwarmingsdekens bestaan in allerlei vormen en maten.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVerwarmingsdeken met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: