Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Boodschappenwagen met zitje

Pauzeren tijdens het doen van de boodschappen? Met een boodschappenwagen op wieltjes hoeft u geen zware boodschappen te dragen. Een boodschappenwagen met zitje heeft een uitvouwbaar stoeltje. Een boodschappenwagen heet ook wel een boodschappentrolley.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 07-09-2023

  Waarvoor dient een boodschappenwagen met zitje?

  Een boodschappenwagen met wieltjes en een opklapbaar zitje ondersteunt u bij het boodschappen doen. U hoeft niet zwaar te tillen en u kunt uitrusten op het zitje. U kunt hierdoor ook boodschappen doen in winkels die verder liggen en u blijft in beweging. Bewegen is belangrijk voor uw spieren.

  Hoe werkt een boodschappenwagen met zitje?

  U trekt de boodschappenwagen op wieltjes achter u aan. Als u er niet mee rijdt, staat de wagen stabiel op de vloer. Als u wilt uitrusten, vouwt u het zitje uit.

  Belangrijk om te weten

  • Een correcte hoogte van de trek of duwbeugel is belangrijk voor de loophouding en het veilig lopen. Let op dat de beugel verstelbaar is.
  • Er is verschil in laadcapaciteit en maximaal draagvermogen.
  • De indeling en het materiaal van de boodschappentas zijn belangrijk. Regenbestendig of bijvoorbeeld een apart opbergvakje voor de portemonnee.
  • Er is een koppelingsset voor de fiets. Niet iedere boodschappenwagen is hiervoor geschikt.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Een boodschappenwagen met grote luchtbanden.
  • Een trolley die u voor u uit duwt.
  • Een boodschappenwagen met 6 wieltjes speciaal voor het nemen van trappen of stoepranden. Deze heeft echter geen zitje.
  • Een speciale lichtgewicht trolley.
  • De boodschappenwagen bestaat in meerdere kleuren en designs.

  Alternatieven

  • Als u niet meer met een wagentje kunt lopen, denk dan aan een bezorgservice voor boodschappen of maaltijden. Bestellen kunt u via de telefoon of internet.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBoodschappenwagen met zitje met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: