Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Wasknijper zonder knijpfunctie

Heeft u door minder kracht in de handen of vingers en daardoor moeite met de was ophangen? Wasknijpers zonder knijpfunctie schuift u op het wasgoed aan de waslijn. Deze wasknijper wordt ook wel reumaknijper genoemd.

Inhoud

  Inhoud

  Hoe werkt een wasknijper zonder knijpfunctie?

  De houten of kunststof wasknijper zonder knijpfunctie heeft geen veermechaniek. U knijpt de knijper niet open en dicht, maar schuift deze over het wasgoed. Bij het afhalen trekt u hem los.

  Belangrijk om te weten

  • De wasknijpers zonder knijpfunctie zijn te koop via internet of thuiszorgwinkels. 
  • De wasknijper zonder knijpfunctie gebruikt u ook als u geen knijperafdruk op bijvoorbeeld uw overhemd of T-shirt wilt.  

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Als u de was binnen ophangt, kunt u de was ook over de lijn leggen. Ze waaien dan niet weg. 
  • Een stoom-wasmachine gebruikt geen water maar stoomt de kleding schoon. 
  • Een droger zorgt dat de was zo weer in de kast kan. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactWasknijper zonder knijpfunctie met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-09-2023 

  Deel deze pagina via: