Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Fietsendrager, op trekhaak, met lift

Wilt u uw (elektrische) fiets meenemen? Door een fietsendrager met lift te gebruiken kost het u weinig inspanning om een fiets achterop de auto of camper te plaatsen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een fietsendrager met lift?

  Een fietsendrager met lift dient om een (elektrische) fiets zonder inspanning op of van een fietsendrager te krijgen en achterop de auto of camper mee te nemen.

  Hoe werkt een fietsendrager met lift?

  Fietsendragers met lift worden volgens de wettelijke voorschriften gekoppeld aan de trekstang van een auto. Met een spindel of een elektrische bediening wordt de fietsendrager omlaag en omhoog bewogen. U zet uw fiets er op en zet hem vast aan de fietsendrager.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Let op of de fietsendrager geschikt is voor het gewicht van uw fiets.
  • U moet de fiets(en) onbeweeglijk vastzetten.
  • U kunt de meeste fietsendragers inklappen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Fietsendrager zonder lift.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactFietsendrager, op trekhaak, met lift met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 20-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: