Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Vliegtuigharnas

Wilt u een veilige en rustige vliegreis voor uw kind? Met een vliegtuigharnas zit uw kind comfortabel en veilig in de vliegtuigstoel.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 06-12-2023

  Waarvoor dient het vliegtuigharnas?

  Het vliegtuigharnas dient voor bescherming en veiligheid van kinderen van 10-20 kilogram tijdens een vliegreis. Kinderen blijven met een harnas rechtop zitten, ook als er problemen zijn met de rompbalans. Kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis blijven rustiger in de stoel zitten tijdens het opstijgen en landen.

  Hoe werkt het vliegtuigharnas?

  De rode band van het harnas maakt u vast rondom de rugleuning van de vliegtuigstoel. Onder langs het tafeltje van uw medereiziger achter u. Onderaan de twee schouderbanden zitten lussen, hier doet u de gewone heupgordel van het vliegtuig doorheen. U sluit de clip op de borst van uw kind. Met de verstelbare schouderbanden, stelt u de hoogte en breedte van uw kind in. Het harnas zit in een compacte zak en weegt 500 gram.

  Belangrijk om te weten

  • Dit harnas mag niet gebruikt worden in de auto, bus of trein. 
  • Het harnas is te huur voor de vakantieperiode. U betaalt daarnaast een borg. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Het CARES vliegtuigharnas voor kinderen van 10-20 kilogram.
  • Het Amsafe special CARES harnas is voor kinderen en volwassen en heeft verlengde schouderbanden. Geschikt voor een lengte van 1.50 - 1.80 meter.

  Alternatieven

  • Autozitje of maxi-cosi, informeer bij uw vliegtuigmaatschappij of dit mogelijk is.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Huren

  De meeste hulpmiddelenleveranciers bieden ook mogelijkheden om het hulpmiddel te huren. Hiermee kunt u het hulpmiddel goed uitproberen in uw thuissituatie en kijken of het voldoet aan uw verwachtingen. Vooral bij de dure hulpmiddelen die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering kan dit een oplossing zijn. U kunt bij het zoeken op internet dan de term huren in uw zoekopdracht gebruiken. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u meer tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Meer informatie 

  • Het CARES vliegtuigharnas is het enige goedgekeurde tuigje door FAA (USA luchtvaartautoriteit) en ook bij een deel van de Europese luchtvaartmaatschappijen toegestaan. Informeer hier naar voor de reis. 
  • Op rijksoverheid.nl Vliegen met beperkte mobiliteit.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVliegtuigharnas met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: