Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Toiletstoel, sta-op mechanisme

Als u met verhogingen, steunen en frames nog steeds moeite heeft met overeind komen en gaan staan kunt u aan een toiletstoel met sta-op mechanisme denken. Deze stoelen komen langzaam omhoog en kantelen naar voren, waardoor u al bijna staat. De toiletstoel staat los boven een toilet en biedt extra steun door de armleuningen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een sta-op toiletstoel?

  Toiletstoelen met sta-op mechanisme maken zelfstandig gebruik van het toilet mogelijk als u moeilijk op het toilet kunt gaan zitten of er weer van af kan komen. De leuningen zorgen er voor dat u niet zijwaarts van het toilet wegglijdt.

  Hoe werkt een sta-op toiletstoel?

  De stoel met sta-op mechanisme vervangt de bestaande wc-bril. Aan deze stoel met wc-bril zitten twee armsteunen. Een veersysteem zorgt ervoor dat als u wilt opstaan de wc-bril omhoog komt en op hetzelfde moment naar voren kantelt. Als u gaat zitten, werkt het systeem omgekeerd: gaat langzaam omlaag en kantelt naar achteren. Dit gebeurt in een natuurlijk tempo. U activeert het veersysteem door een druk op de knop.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten 

  • Boren in vloeren of muren is niet nodig. 
  • Er bestaan ook losse toiletframes die over een toilet passen. Sommige hebben een sta-op mechanisme. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Toiletstoel met armsteunen. U kunt steunen bij het gaan zitten op of het opstaan van het toilet.
  • Toiletstoel met rug- en armsteunen. U kunt steunen bij het gaan zitten op of het opstaan van het toilet. De rugsteun biedt extra steun om overeind te blijven zitten.

  Alternatieven 

  Wordt het vergoed?

  Dit hulpmiddel wordt mogelijk vergoed vanuit de Wmo of de Wlz. Controleer dit via de keuzewijzer op de Hulpmiddelenwijzer. Voor een aanvraag via de Wmo gaat u naar uw gemeente, een aanvraag vanuit de Wlz doet u bij het zorgkantoor. 

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactToiletstoel, sta-op mechanisme met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 14-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: