Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Schilmes met verdikt handvat

Heeft u moeite met het vasthouden van een schilmes? Een verdikt handvat geeft meer grip en u schilt er gemakkelijker aardappelen, groente en fruit mee.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 04-08-2023

  Waarvoor dient een verdikt schilmes?

  (Aardappel)schillers met een verdikt handvat kunt u gebruiken als de knijpkracht van uw hand verminderd is.   

  Hoe werkt een verdikt schilmes?

  De (aardappel)schiller heeft een kunststof of rubberen handvat voor meer grip. Het mesje van de aardappelschiller is draaibaar en beweegt mee tijdens het schillen. De mesjes zijn van roestvrij staal.

  Belangrijk om te weten 

  • Een aardappelschiller/dunschiller waarbij het mesje haaks op het handvat staat (Y-vorm), is minder belastend voor de pols dan wanneer het mesje in het verlengde (rechte vorm) van het handvat staat. 
  • Let op of de aardappelschillers vaatwasmachine bestendig zijn. 
  • Een rubberen handvat heeft een goede grip, ook als het nat is. 
  • Sommige rechte schillers zijn voorzien van een ontpitter aan het uiteinde.  
  • Een aardappelschilmesje met verdikt handvat kunt u in combinatie met een snijplank met pennen of een fruithouder gebruiken. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • U koopt al geschilde en voorverpakte verse producten. 
  • Er zijn ook aardappelschillers met zuignappen of klemmen, waarmee u de schiller vastzet op een ondergrond. U beweegt de aardappel of appel langs de schiller. 
  • Er bestaat ook een schiller die u aan uw arm bevestigt. Hierdoor hoeft u uw vingers niet te gebruiken. 
  • Er zijn ook elektrische aardappelschillers / machines of aardappelschrapmachines. Door het ronddraaien van de trommel worden de aardappels geschild.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSchilmes met verdikt handvat met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: