Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Aardappelschrapmachine

Aardappelen schrappen met één druk op de knop? Een elektrische aardappelschrap- of keukenmachine biedt een uitkomst als zelf schillen niet of nauwelijks meer lukt. Bijvoorbeeld omdat u de hand- of armbewegingen die nodig zijn niet meer goed kunt maken. Maar ook bij zeer slecht zicht.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 10-07-2023

  Waarvoor dient een aardappelschrapmachine?

  Een elektrische aardappelschrap- of keukenmachine neemt het schillen van aardappelen over als dat met de hand niet meer lukt. Het schillen kost zo een stuk minder inspanning.

  Hoe werkt een aardappelschrapmachine?

  Een aardappelschrapmachine werkt als een centrifuge. De (metalen) ton aan de binnenzijde met schraapmesjes draait. U voegt water en aardappelen toe (vaak maximaal 1 kilogram). De aardappelen zijn binnen een paar minuten klaar.

  Belangrijk om te weten

  • Aardappelschrapmachines zijn te koop in winkels voor elektrische apparatuur of huishoudzaken. Let op de kwaliteit en de garantievoorwaarden.
  • Let bij aanschaf ook op het gemak van het schoonmaken van een  machine na gebruik. Heeft u daar de kracht voor? Ziet u genoeg?

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Aardappelschrapmachines zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

  • Als accessoire bij een keukenmachine.
  • Als (duurdere) professionele uitvoering voor grotere hoeveelheden.

  Alternatieven

  • Er zijn speciale ruwe handschoenen om aardappelen en andere groente te schrappen/schillen.
  • Het gebruik van een schilhandje.
  • Stap over op voorverpakte geschilde aardappels bij uw supermarkt of groenteman.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAardappelschrapmachine met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Deel deze pagina via: