Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Spijkerhouder

Hebt u moeite om bij het timmeren de spijker op z'n plek te houden? Een spijkerhouder doet dit voor u, en u slaat niet op uw vinger en duim.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 14-08-2023

  Waarvoor dient een spijkerhouder?

  Spijkerhouders zijn een oplossing voor mensen die hun handen of vingers niet goed kunnen gebruiken. Met een spijkerhouder blijft de spijker goed op z'n plek.

  Hoe werkt een spijkerhouder?

  De spijker zet u vast in de klem, deze plaatst u vervolgens op de plek waar u de spijker wilt hebben. De klem houdt de spijker rechtop. U slaat daarna de spijker in. Bovendien voorkomt de spijkerhouder dat u op uw duim slaat.

  Belangrijk om te weten 

  • Een spijkerhouder is meestal ook bruikbaar voor het in- of uitdraaien van schroeven.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Zelfklemmende spijkerhouders.
  • Voor klussers zijn er vele mogelijkheden die werken met magneten waaronder magnetische spijkerhouders.
  • Speciale spijkerhouders die een spijker tussen twee haarspelden klemt. Geschikt voor alle kinderen die veilig willen leren timmeren.
  • Timmermanshamer waarin u een spijker vastzet.

  Alternatieven

  • U kunt ook een stukje stevig papier gebruiken, dat u goed kunt vasthouden. U drukt de spijker door het papier, pakt het papier vast, en slaat op de spijker.
  • U gebruikt een tangetje om de spijker vast te houden.
  • U kunt een spijkerhouder ook zelf (laten) maken van een stuk hout. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSpijkerhouder met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: